21 Aralık 2015 Pazartesi

ATOM KURABİYE











ATOM KURABİYE

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5-4 su bardağı un
İç malzemesi
  • 5 adet kuru incir 
  • 5 adet kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Üstü için
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
  1. Tereyağı ve pudra şekerini 5 dakika kadar çırpın ardından zeytinyağı yoğurt ve yumurtayı ilave edip tekrar çırpın.
  2. Nişasta vanilya ve karbonatı ekleyin üstüne yarım limonu sıkıp karbonatın kabarmasını sağlayın daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. İncir ve kayısıları küçük küçük kesip bir kaba alın üstüne üzüm damla çikolata ve çekilmiş cevizi alıp karıştırın hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparın streç folyoyla kapladığınız limon sıkacağını içine koyup şeklini almasını sağlayın içine 1 yemek kaşığı meyveli karışımdan koyup kapatın elinize ters çevirip kalıptan çıkmasını sağlayın.
  4. Bütün hamurları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin iyice soğuyunca üstüne pudra şekeri eleyip borcam tencerede ağzı açık bir şekilde saklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...