31 Aralık 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI MUZLU YAŞ PASTA



MUTLU YILLAR HERKESE... :)

ÇİKOLATALI MUZLU YAŞ PASTA

Malzemeler

Kek için
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 50 gr tereyağı
Üstü için
  • 1 paket kakaolu pasta kreması
  • 250 gr fındıklı top çikolata
  • 3 adet muz
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı
  1. Şeker ve yumurtayı 5 dakika mikserle çırpın elenmiş un nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  2. Yuvarlak bir kalıbı tereyağıyla yağlayıp kek karışımını içine dökün bir kaç kez tezgaha vurup içindeki havanın çıkmasını sağlayın önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin kürdan testi uygulayıp fırından alın.
  3. Kreması için tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ocaktan alıp içine tereyağını koyup mikserle 3-5 dakika çırpın pasta kremasını da kutunun arkasında yazdığı gibi hazırlayın.
  4. Kek soğuyunca dikkatli bir şekilde bıçakla enine ikiye kesip ilk katını bir pasta tabağına alın üstüne süt gezdirip ıslatın ve pişirdiğiniz kremadan sürün ardından dilimlenmiş muz ve top çikolatalardan koyup diğer katını yerleştirin.
  5. Bu kez pasta kremasıyla üstünü ve yanlarını kaplayın dilimlenmiş muz ve top çikolatalarla süsleyip 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...