25 Mayıs 2013 Cumartesi

KIYMALI ÇITIR KARE BÖREK



Şahsına münhasır bir börek tarifi,patenti bizzat kendime ait denerseniz çok şey kazanırsınız...  :) Herkese afiyetler olsun.




KIYMALI ÇITIR KARE BÖREK

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 150 gr eritilmiş,tereyağı
  • 1 kase su
Kıymalı iç malzemesi
  • 400 gr yağsız kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üstü için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam 
Yapılışı
  1. Kıymayı bir kaba alın,yemeklik kesilmiş ince soğan ve halka şeklinde kesilmiş sivri biberleri üstüne ilave edin,zeytinyağı tuz ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırın.
  2. 1 adet yufkayı tezgaha yayın,tereyağı ve su karışımını fırça yardımıyla her yerine eşit olacak şekilde sürün.
  3. Yağladığınız yufkanın önce bir ucunu ortaya doğru katlayın sonra karşı ucu onun üstüne kapatın daha sonra diğer uçları da karşılıklı katlayıp kare oluşturun.
  4. Oluşturduğunuz kareyi ( resimdeki gibi olacak ) 4 eşit parçaya bölün her parçaya 1 yemek kaşığı kıymalı içten koyup uçlarını ortaya doğru kapatın hafif üst üste gelebilir,katladığınız kısım altta kalacak şekilde ters çevirin.
  5. Soğuk su dolu bir kaseye böreği batırıp çıkarın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,keskin bıçak yardımıyla artı şeklinde kesik atın daha sonra üstüne yumurta sarısı sürüp iki köşesine çörek otu iki köşesine susam serpin.
  6. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...

Yorum Gönder