14 Temmuz 2014 Pazartesi

FIRINDA SOSLU KARIŞIK KIZARTMA



FIRINDA SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

Malzemeler
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sosu için
    • 3 adet orta boy domates
    • 1 kase yoğurt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4 diş sarımsak
    • 1 çay kaşığı tuz
    Yapılışı
    1. Patatesleri patlıcanları ve kabakları kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küp küp kesin yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun biberleri de aynı şekilde kesip tepsiye ilave edin tuzunu ve zeytinyağını ekleyip elinizle iyice karıştırıp her tarafının yağlanmasını sağlayın.
    2. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler kızarıp yumuşayana kadar kızartın küçük bir tavaya zeytinyağını koyun içine kabuklarını soyup küp küp kestiğiniz domatesleri ilave edip pişirin tuz ve sarımsakları ekleyip bir iki dakika daha pişirip ateşten alın.
    3. Kızaran sebzeleri bir servis tabağına alıp üstüne çırpılmış yoğurdu gezdirin onun üstüne de ılık domates sosunu döküp servise sunun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...