21 Ekim 2013 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ



PASKALYA ÇÖREĞİ

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 100 gr tereyağı,oda sıcaklığında 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet (42 gr) yaş maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • Susam

Yapılışı
  1. Öncelikle sütün içinde şeker ve mayayı eritin kabarması için bekletin.
  2. Yoğurma kabına unun bir kısmını alıp üstüne kabaran sütlü karışımı dökün,ardından tereyağı ve zeytinyağını yumurtanın akını ilave edip karıştırın tuzunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Kalan unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun,yoğurduğunuz hamuru dört eşit parçaya bölün her birini de üç eşit parçaya bölüp ayrı ayrı tezgahta yuvarlayıp şeritler oluşturun şeritleri uçlarından birleştirip saç örgüsü yapar gibi örün.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin diğer hamurları da aynı şekilde yapın 1-2 saat kabarmaları için mayalanmaya bırakın.
  5. Kabaran paskalya çöreklerinize yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Paskalya çöreği hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...