6 Kasım 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE








KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE

Malzemeler
  • 80 gr bitter çikolata
  • 50 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
Üstünü kaplamak için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
  1. İlk olarak tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin içine kakaoyu ilave edip ılınmaya bırakın.
  2. Yumurta şeker ve tuzu mikserle beyaz olana kadar çırpın erimiş çikolatalı karışımı ve sütü ekleyip tekrar çırpın unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip biraz daha biraz daha çırpın.
  3. Kabın üstünü streç filmle kaplayıp en az 3 saat buzdolabında donması için bekletin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın bolca pudra şekeriyle her tarafını kaplayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin.
  5. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin daha fazla pişirirseniz kurabiyeleriniz sertleşir.
  6. Dışı sert içi yumuşak kıvamda olmalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...