19 Ocak 2013 Cumartesi

ZEYTİNLİ YONCA POĞAÇA













ZEYTİNLİ YONCA POĞAÇA

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 adet (42 gr) yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un
İçi için:
  • 250 gr beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz (ben kullanmadım)
Üstü için:
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 kase su
  • 26 tane zeytin
Yapılışı:

  1. 1 bardak ılık suyun içine 2 adet maya ve şekerin 1 kaşığını koyup karıştırarak eritin,maya kabarana kadar 5 dakika bekletin.
  2. Hamur yoğurma kabına kabaran mayayı,ılık sütü,zeytinyağını,şeker tuz ve yumurtayı alın.
  3. Elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun elinize yapışıyorsa bir kaba çok az zeytinyağı döküp elinizi batırıp öyle yoğurmayı deneyin.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp avuç içinizde hafif açıp inceltip içine peynir koyup yuvarlayarak kapatın.
  5. Önce suya ardından galeta ununa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin bıçakla dört bir tarafına kesikler yapın üstüne bir tane zeytin batırın.
  6. Bütün hamurları bu şekilde yapıp (26 tane oluyor) tepside 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  7. Önceden 250 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.(gerekirse kabardıktan sonra fırının ısısını biraz azaltabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...