14 Temmuz 2015 Salı

KÖZ PATLICANLI DÜĞÜN ÇORBASI



KÖZ PATLICANLI DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler
  • 5 adet ince patlıcan
  • 3 adet kapya (kırmızı) biber 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4-5 bardak sıcak su
  • 1 çay bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Patlıcanları ve biberleri ocak üstü közleme aparatında közleyip kabuklarını soyun daha sonra ince ince doğrayın.
  2. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin içine unu ilave edip bir kaç dakika kavurun önce soğuk sütü sonra soğuk et suyunu dökün kaynayınca sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayın.
  3. Kaynayınca köz patlıcan ve biberi koyun çorba pişince tuzunu ilave edin daha önce koyarsanız süt kesilebilir karabiberini de ekleyin.
  4. Bademleri ince ince kıyıp ayrı bir tavada kızartın çorbayı servis ederken üzerine  bademleri serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...