8 Temmuz 2015 Çarşamba

YUFKA MANTISI





YUFKA MANTISI

Malzemeler

  • 3 adet yufka 
  • 300 gr kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üstü için
  • 1 kase yoğurt 
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
  1. Soğanları yemeklik kesin maydanozları ince ince kesin kıymayı bir kaba alın üstüne soğan maydanoz 2 kaşık zeytinyağı tuz ve baharatları alın iyice yoğurun.
  2. Kıymalı içi 6 ya bölün yufkayı ikiye bölün geniş kenarına içten koyup sararak rulo yapın 2 cm genişliğinde kesip yağlanmış borcama kıymalı tarafları yukarı bakacak şekilde dizin.
  3. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayıp borcama dizin kalan 3 kaşık zeytinyağını fırçayla üstlerine sürün 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Kasedeki yoğurda sarımsakları rendeleyin tuzu ilave edip karıştırın tereyağını eritip kızdırın içine pul biberi ilave edip ocaktan alın.
  5. Mantıları servis tabağına alın üstüne yoğurt ve tereyağı döküp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...