16 Eylül 2016 Cuma

HELEZON POĞAÇA




HELEZON POĞAÇA

Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 5,5 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
İçi için
  • 200 gr beyaz peynir
Yapılışı
  1. Sıvı malzemeleri bir yoğurma kabına alıp azar azar elenmiş un ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru 6 eşit parçaya bölün üstünü kapatıp yarım saat dinlendirin.
  3. Her bir parçayı ince olacak şekilde açın açtığınız her hamuru bolca tereyağı ile yağlayıp üst üste 3 hamur olacak şekilde 2 grup oluşturun.
  4. Üst üste koyduğunuz 3 hamurun iki ucunu ortada birleştirin daha sonra diğer uçlarını da onların üstüne gelecek şekilde katlayın üstlerini streç filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  5. Dolaptan ilk hamur grubunu alıp 6-7 mm kalınlığında merdaneyle açıp bir parmak genişliğinde bıçakla şeritler halinde kesin her bir şeriti ucundan başlayarak sonuna kadar sarın.
  6. Ruloların üstüne elinizle hafif bastırıp inceltin peynir koyduktan sonra uçlarını ortada toparlayıp yuvarlayın düzgün yeri üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  7. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın üstlerine fırça ile tereyağı sürüp yarım saat kadar kabarmaya bırakın.
  8. Kabaran poğaçaları 180 dereceye ayarlanmış soğuk fırında kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...