ÇİKOLATA DOLGULU ELMAS KURABİYE
Malzemeler
- 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 80 gr bitter çikolata (%80 kakao oranı)
- 1 kutu krema ( içinden 3 yemek kaşığı alınıp kurabiye hamur için kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı
- Tereyağı ve pudra şekerini bir yoğurma kabına alın üstüne yumurta ve kremayı ilave edip karıştırın.
- Kakao,tuz ve kabartma tozunu ekleyin daha sonra elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapın toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ortasına baş parmağınızla bastırarak boşluk oluşturun önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin,fırından alıp oda sıcaklığına gelmeleri için bekletin.
- Kremayı bir tencerede kaynama noktasına getirin (kaynamadan hemen önce ateşten alın) içine çikolatayı küçük parçalar halinde koparıp atın çikolata eriyene kadar karıştırın ılınınca içine 1 kaşık balı koyup tekrar karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin ortalarına çikolatalı karışımdan birer tatlı kaşığı koyup düz bir servis tabağına dizin.
Güzel tam benlik
YanıtlaSilAdsız-İsminizi yazmadığınız için size adsız diye hitap ediyorum.Deneyin derim tadı da görüntüsüyle yarışıyor.
YanıtlaSil