24 Ağustos 2013 Cumartesi

ÇİKOLATA DOLGULU ELMAS KURABİYE



ÇİKOLATA DOLGULU ELMAS KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
Üstü için
  • 1 çay bardağı toz şeker
Dolgu kreması için
  • 80 gr bitter çikolata (%80 kakao oranı)
  • 1 kutu krema ( içinden 3 yemek kaşığı alınıp kurabiye hamur için kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı
  1. Tereyağı ve pudra şekerini bir yoğurma kabına alın üstüne yumurta ve kremayı ilave edip karıştırın.
  2. Kakao,tuz ve kabartma tozunu ekleyin daha sonra elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapın toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ortasına baş parmağınızla bastırarak boşluk oluşturun önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin,fırından alıp oda sıcaklığına gelmeleri için bekletin.
  4. Kremayı bir tencerede kaynama noktasına getirin (kaynamadan hemen önce ateşten alın) içine çikolatayı küçük parçalar halinde koparıp atın çikolata eriyene kadar karıştırın ılınınca içine 1 kaşık balı koyup tekrar karıştırın.
  5. Oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin ortalarına çikolatalı karışımdan birer tatlı kaşığı koyup düz bir servis  tabağına dizin.

2 yorum:

  1. Güzel tam benlik

    YanıtlaSil
  2. Adsız-İsminizi yazmadığınız için size adsız diye hitap ediyorum.Deneyin derim tadı da görüntüsüyle yarışıyor.

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...