DOMATES VE BİBERLİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
- Tavuğu haşlayıp didikleyin orta boy bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edip çiğ un kokusu kaybolana kadar biraz kavurun.
- Tavuğu haşladığınız suyu tencereye ilave edip kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra didilmiş tavukları kaynayan suya ekleyip 5-10 dakika pişirin.
- Kabuklarını soyup küp küp kestiğiniz domatesi ve biberi kaynayan tencereye ilave edin 5 dakika daha pişirin tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alın.Afiyet olsun.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil