18 Şubat 2013 Pazartesi

DEREOTU VE TAZE SOĞANLI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



DEREOTU VE TAZE SOĞANLI ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler:
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3,5-4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Zeytinyağını tencereye alıp arpa şehriyeyi ekleyip pembeleşene kadar kavurun,tereyağını yanmaması için kavurma işleminin sonuna doğru ekleyin.
  2. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip suyunu çekip arpa şehriyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Pişen pilavın içine ince kıyılmış taze soğan,dereotu,kırmızı biber ve karabiber ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın.
  4. Pilavı 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...