5 Ağustos 2013 Pazartesi

KARADENİZİN FASULYE TURŞU KAVURMASI





















KARADENİZİN FASULYE TURŞU KAVURMASI

Malzemeler
  • 1 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu (turşu yoksa taze fasulye 10-15 dakika haşlandıktan sonra yerine kullanılabilir)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
Yapılışı
  1. Tavaya zeytinyağını koyup hafif ısıtın içine yarım ay doğranmış kuru soğanları ve tuzu ilave edin kavurun biraz karamelize olursa daha lezzetli oluyor.
  2. Kavrulan soğanların üstüne fasulye turşusunu ve ezilmiş sarımsakları  ilave edin kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
  3. Sıcak olarak demlenmiş çayın yanında servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bır karadenızlı olarak cok severım elıne sağık

    YanıtlaSil
  2. selma tamer-Teşekkür ederim.Bende karadenizli ve bir turşu kavurması sevenim :)

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...