6 Mayıs 2014 Salı

TUTKU KURABİYE






TUTKU KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  1. Tereyağı zeytinyağı ve pudra şekerini bir yoğurma kabına alıp karıştırın daha sonra nişastayı ilave edin.
  2. Elenmiş undan yarım su bardağı ayırın kalan un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun hamuru iki eşit parçaya bölün birine kakaoyu ilave edip yoğurun diğerine ayırdığınız yarım su bardağı unu ilave edip onuda tekrar yoğurun.
  3. Kakaolu ve sade hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzun içine üste ve alta kakaolu yanlara sade olacak şekilde hamurları yerleştirin  daha sonra avucunuzun ortasıyla yuvarlayarak tutku şeklini verin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın .
  5. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...