1 Mayıs 2015 Cuma

ANJELİK ERİKLİ TART





ANJELİK ERİKLİ TART

Malzemeler

Tart için
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr tereyağı 
  • 1 paket vanilya
Üstü için
  • 3 adet anjelik erik
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı
  1. Tereyağı pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip hamur yapın tart kalıbına yerleştirin önceden 160 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  2. Tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişirin ateşten alıp tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın,soğuyan tart hamurunu servis tabağına ters çevirin orta boşluğuna çırptığınız kremayı dökün.
  3. Erikleri yarım ay kesip şeker su ve limon suyunu ilave edip hafif yumuşayana kadar pişirin kremanın üstüne dizin.
  4. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...