ELMALI CEVİZLİ KEK
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 adet kırmızı elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın süt ve zeytinyağını ilave edip tekrar çırpın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip un kaybolana kadar iyice karıştırın.
- Elmaların kabuklarını soyup yarım ay doğrayın kelepçeli kalıbı yağlayıp elmaları tabanına dizin üstüne cevizleri dizin daha sonra tarçını eleyip üstüne çırptığınız kek hamurunu dökün.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirin ılınınca kelepçeli kalıbı açın keki servis tabağına ters çevirip servis edin.