12 Şubat 2016 Cuma

KÖMBE ANTAKYA KURABİYESİ





KÖMBE ANTAKYA KURABİYESİ

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı,eritilmiş
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt ve su yarı yarıya
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı (yenibahar,karanfil,muskat,tarçın,zencefil)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 kase susam
Yapılışı
  1. Eritilmiş tereyağı zeytinyağı şeker su süt karışımı ve kömbe baharatını bir kaba alıp karıştırın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın susama batırın kerebiç kalıbının içine koyup bastırın yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan çıkarın.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ısıyı 170 dereceye düşürüp pişirmeye devam edin.
  5. Üzerleri kızarana kadar pişirip fırından alın ılınmaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...