12 Ekim 2016 Çarşamba

SALATA ŞÖLENİ




SALATA ŞÖLENİ

Malzemeler
  • 10 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy kapya kırmızı biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 15-20 adet biberli yeşil zeytin
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 talı kaşığı tuz

Yapılışı
  1. İlk olarak patatesleri az tuzlu suda yumuşayıp pişene kadar haşlayın.
  2. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri zeytinyağı tuz ve ezilmiş sarımsak ilavesiyle blender den geçirip püre haline getirin.
  3. Hafif yağlanmış kelepçeli kalıba döküp spatula ile düzeltin üstünü streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin ertesi gün kalıbın kelepçesini çıkarıp karışımı düz bir servis tabağına ters çevirin.
  4. Üstünü ve yanlarını çok az tuz katılmış süzme yoğurt ile kaplayın bu arada süs yapmak için süzme yoğurdun 3-4 kaşığını ayırın.
  5. Süslemek için kırmızı kapya biberi küp küp kesin zeytinleri halka şeklinde kesin maydanozları da ince ince kıyın.
  6. Ayırdığınız süzme yoğurdu krema sıkma torbasına döküp resimdeki gibi süsler yapıp daha sonra her bir bölmeye sırasıyla kırmızı biber yeşil zeytin mısır ve maydanoz serpiştirin yanlarına maydanoz ve zeytin yapıştırıp süslemeyi bitirin.
  7. Buzdolabında 1 saat daha dinlendirip dilimleyerek servis sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...