2 Kasım 2012 Cuma

TARÇIN,NESKAFE VE ÇAYLI KURABİYE




TARÇIN VE ÇAYLI KURABİYE

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 2 yumurta (birinin akı üstü için ayrılır)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (riviera)
  • 1 yemek kaşığı toz siyah çay
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya ( yada vanilya çubuğunda bekletilmiş toz şeker)
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un.
Üstü için:
  • Hindistan cevizi,yumurta akı
Yapılışı:


  1. Margarin, şeker mikserle çırpılır içine yumurtalar ilave edilir krema kıvamına gelene kadar tekrar çırpılır.
  2. Daha sonra zeytinyağı, hindistan cevizi, nişasta,çay,tarçın nescafe,vanilya eklenir, kabartma tozu ve elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Yuvarlak şekil verilip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 180 drc önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...