9 Kasım 2012 Cuma

KARAM ÇİKOLATALI PASTA


  

Çikolata ve portakal sevenlere dayanamayacakları tatta ve güzellikte bir pasta, deneyin derim benden söylemesi...




 KARAM ÇİKOLATALI PASTA

 Malzemeler:
  • 150 gr tereyağı,oda sıcaklığında + bir miktar kalıpları yağlamak için
  • 160 gr karam bitter çikolata (% 70 kakao oranı )
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (ben,daha önce yaptığım vanilyalı şekerden kullandım)
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 50 gr Dr.Oetker kakao,çok azı kalıplar için
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı (silme) karbonat
  • 1 portakal kabuğu rendesi
Beyaz çikolatalı krema:
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kasığı un
  • 1 su bardağı şeker (ben,daha önce yaptığım vanilyalı şekerden kullandım)
  • 1 yumurta sarısı
  • 160 gr beyaz çikolata (tercihen Milka)
Yapılışı:
  1. Çikolataları ufak parçalar halinde doğrayıp tereyağının 50 gramını içine ilave edip kaynayan sıcak su dolu bir kabın üstüne koyup kısık ateşte benmari usulü erimesini sağlayın çikolata eridikten sonra kabı sıcak suyun üstünden alın tezgaha koyun ve biraz soğumasını sağlayın.
  2. 1 bardak sıcak süt ve yarım bardak sıcak suyu karıştırıp,elenmiş kakaoyu içinde eritelim ve ılınmaya bırakalım.
  3. 100 gr tereyağı ve şekeri mikserle 5 dk çırpıp içine teker teker yumurtaları ilave edip 10 dk daha çırpın benmari erittiğimiz ılık çikolatayı kakaolu süt karışımını ilave edip tekrar çırpın.
  4. Portakal kabuğu rendesini,bir kaç kez elenmiş un,karbonat ve tuz karışımını ilave edip bu sefer tahta spatula ile karıştırıp,26 cm çapındaki 2 ayrı borcamı tereyağıyla taban ve kenarlarını yağlayıp biraz kakao serpin fazlalığını alın kek karışımını eşit bir şekilde paylaştırın daha önce 175 dr ısıttığımız fırında 25 dk pişirip kürdanla kontrol edin kürdan kuru çıktıysa kekiniz tamamdır.
  5. Diğerini de aynı sürede pişirin kekler ılınınca kalıptan çıkarın tamamen soğuması için bir kenara alın.
Beyaz çikolatalı krema yapımı:
  1. Süt şeker un nişasta yumurta sarısını mikserle çırpın daha sonra orta ateşte koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın göz göz olmaya başlayınca ateşi kısıp 5 dk pişirin ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  2. Tamamen soğuyan kekin birinci katını,üstünün bombeliğini bıçakla düzeltin düzelttiğiniz yer alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirip üzerine kremanın yarısını döküp spatulayla yayın ardından ikinci katı yine düzeltip onuda aynı şekilde ters diğerinin üstüne kapatıp hafif bastırın kalan kremayla üstünü yanlarını kaplayıp spatula ile düzeltin bir gece üstü kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin.
  3. Parşömen kağıdını kalıp büyüklüğünde kesin dörde katlayın kalp çizip kesin pastanın üstüne kağıdı koyup boş yerlere kakaoyu eleyin ve servis edin.

1 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...