26 Şubat 2013 Salı

PALMİER (PALMİYE) KURABİYE



Enfes çıtır bir tat daha,baklava desem değil tatlı desem evet;ama kurabiyeye de benziyor çözemedim.Yapımı kolay bir o kadarda lezzetli deneyin derim benden söylemesi,,,


Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

PALMİER (PALMİYE) KURABİYE

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı

  1. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında biraz yumuşaması için bekletin daha sonra uçlarından birbirine ekleyerek şeker serpilmiş tezgahta merdaneyle 30-50 cm olacak şekilde hafif incelterek açın.
  2. Açtığınız milföy hamurunun üstüne şeker,fındık içi ve tarçın serpin uzun olan kenarlarını içe doğru rulo yaparak sarıp her iki tarafı ortada birleştirin,birini diğerinin üstüne gelecek şekilde katlayın,üstünü streç filmle kaplayıp bir saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Daha sonra 1,5 cm genişliğinde dilimlere ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin yanlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
  4. Alt tarafları daha çabuk kızarıyor yanmamasına dikkat edin. 

2 yorum:

  1. süper görüntüler,çok lezzetli olduklarına eminim,elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Evet çok lezzetliydi..Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...