2 Şubat 2013 Cumartesi

LİMONLU GLAZÜRLÜ KEK





Afiyet olsun.

LİMONLU GLAZÜRLÜ KEK
  • 4 yumurta (birinin akı glazür için ayrılacak)
  • 1,5 su bardağı şeker (ben önceden yaptığım vanilyalı şekerden kullandım)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
Glazür için:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Önceden ayırdığımız bir yumurtanın akı
  • 5-6 damla limon suyu
Yapılışı:
  1. 4 tane yumurtanın sarısı 1,5 bardak vanilyalı şeker ve limon kabuğunun rendesini 5 dakika çırpın.
  2. 3 yumurtanın akı ve tuzu katılaşana kadar iyice çırpın.
  3. Yumurtanın sarılarına sütü,yoğurdu,zeytinyağını limon suyunu ekleyip çırpın,ardından elenmiş un kabartma tozu ve karbonatı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. En son yumurta aklarını söndürmeden tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin yağlanmış 28 cm baton kek kalıbına dökün.
  5. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirip kürdanla kontrol edin kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir.
  6. Soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine hazırladığınız limonlu glazürü sürün.
Glazür yapımı:
  1. Yumurtanın akını limon suyuyla 3 dakika çırpın pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  2. Çok akışkan olursa biraz daha pudra şekeri ilave edin krema kıvamında olması gerekiyor,soğuk kekin üstüne sürün.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...