3 Haziran 2013 Pazartesi

ZERDEÇALLI VE KUZU ETLİ HAŞLAMA




ZERDEÇALLI VE KUZU ETLİ HAŞLAMA

Malzemeler
  • 400 gr kuş başı kuzu eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy kapya (kırmızı) biber
  • 6-7 adet tane karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı (silme) zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5-2 lt sıcak su
Yapılışı
  1. Kuş başı eti suyu çekilene kadar düdüklü tencerede kavurun,zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar biraz daha kavurun.
  2. Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları iri küpler halinde kesip tencereye ilave edin,kırmızı biberleri de aynı büyüklükte kesip içine ekleyip karıştırın.
  3. Biber salçasını ekleyip hafif kavurun,tane karabiber,tuz ve zerdeçalı ilave edip karıştırın ardından sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın kaynadıktan sonra 15- 20 dakika pişirin.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis olduğu görüntüsünden belli
    tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller dilerim

    YanıtlaSil
  2. sarımutfak-hande-Teşekkür ederim.Amin,size de hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...