ZERDEÇALLI VE KUZU ETLİ HAŞLAMA
Malzemeler
- 400 gr kuş başı kuzu eti
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy kapya (kırmızı) biber
- 6-7 adet tane karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı (silme) zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5-2 lt sıcak su
- Kuş başı eti suyu çekilene kadar düdüklü tencerede kavurun,zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar biraz daha kavurun.
- Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları iri küpler halinde kesip tencereye ilave edin,kırmızı biberleri de aynı büyüklükte kesip içine ekleyip karıştırın.
- Biber salçasını ekleyip hafif kavurun,tane karabiber,tuz ve zerdeçalı ilave edip karıştırın ardından sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın kaynadıktan sonra 15- 20 dakika pişirin.
ellerine sağlık nefis olduğu görüntüsünden belli
YanıtlaSiltüm dualarınızın kabul olması dileğiyle hayırlı kandiller dilerim
sarımutfak-hande-Teşekkür ederim.Amin,size de hayırlı kandiller...
YanıtlaSil