31 Aralık 2013 Salı

ÇİKOLATALI PASTA



2013'e elveda 2014'e merhaba hepinize sağlıklı huzurlu mutlu yıllar dilerim...

ÇİKOLATALI PASTA

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr tereyağı
Süslemek için
  • 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
  1. Şeker ve yumurtayı derin bir kasede mikserle 5 dakika çırpın daha sonra zeytinyağı kakao ve sıcak suyu ilave edip tekrar çırpın.
  2. Nişasta kabartma tozu ve elenmiş unu da karışıma ilave edip karıştırın yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıba döküp önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  3. Kek iyice soğuduktan sonra bıçakla dikkatli bir şekilde enine kesip iki parça elde edin.
  4. Muhallebisi için tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Ateşten alıp tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın soğuması için bir kenarda bekletin.
  6. Soğuyan kremayı kekin birinci katına spatul ile sürün ikinci katı üstüne yerleştirip ona da kremadan sürün kalan kremayla pastanın etrafını kaplayın pastanın kremasının donup  sertleşmesi için bir gece buzdolabında bekletin.
  7. Servis etmeden önce sebze soyacağı ile traşladığınız bitter çikolatayla üstünü ve yanlarını süsleyip dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...