22 Aralık 2013 Pazar

KARAMEL SOS





KARAMEL SOS

Malzemeler
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • 100 gr tuzsuz kahvaltılık tereyağı
  • 100 gr krema
  • Yarım çubuk vanilya
Yapılışı
  1. Şekeri suyu ve limon suyunu bir tavaya koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın arada bir sallayarak karışmasını sağlayın karamelize olurken kaşıkla karıştırmayın.
  2. Kaynadıkça koyulaşıp kehribar sarısı bir renk alınca içine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  3. Ardından kremayı ekleyip hızla karıştırın kaynamaya başlayınca ateşten alıp vanilya  çubuğunun içindeki çekirdekleri bıçakla sıyırıp onuda ilave edip tekrar karıştırın.
  4. Karameli sıcakken cam bir kavanoza boşaltın soğuyunca kapağını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
  5. Karamel sosunuzu pasta,kek,kurabiye,tatlı dondurma süslemede kullanabilirsiniz.
  6. Kullanacağınız zaman benmari usulü eriterek kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...