2 Aralık 2013 Pazartesi

PASTIRMALI YARMA YEMEĞİ



PASTIRMALI YARMA YEMEĞİ

Malzemeler
  • 2 su bardağı haşlanmış yarma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 100 gr çemensiz pastırma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
Süslemek için
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
Yapılışı
  1. Orta boy bir tavaya zeytinyağını alın içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin çok az tuz ekleyip karamelize olana kadar yakmadan kavurun bu arada kavurma işleminin sonunda tereyağını ilave edin ki tereyağı fazla yanmasın.
  2. Daha sonra domates salçasını ilave edip biraz kavurun üstüne haşlanmış yarmaları ekleyip çok az kavurun ardından pastırmaları da ilave edip karıştırın ve üstüne 2 su bardağı su ekleyip 5-10 dakika pişirin.
  3. Ocaktan almaya yakın baharatlarını ilave edip iyice karıştırın dilediğiniz bir servis tabağına alıp ince kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...