16 Aralık 2013 Pazartesi

ETİMEK TATLISI



Haftaya güzel bir tatlıyla başlamaya ne dersiniz;eğer sizde benim gibi tatlı düşkünüyseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz gerçekten çok lezzetli ve hafif bir tatlı tarifi deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin,,,

Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum...


ETİMEK TATLISI

Malzemeler
  • 1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 poşet krem şanti
Karamel şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üstü için
  • Çekilmiş antep fıstığı
Yapılışı
  1. İlk olarak muhallebiyi pişirmek için bir tencereye sütü,şekeri un ve nişastayı alıp çırpalım ki unun topaklanması giderilsin daha sonra orta ateşte devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın.
  2. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp 5 dakika pişirin unun çiğ kokusu kalmasın,daha sonra ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Derin bir tavaya şekeri alıp orta ateşte kaşıkla karıştırmadan tavayı ileri geri hareket ettirerek şekerin yanmadan karamelize olmasını sağlayın üstüne yavaş bir şekilde 3 bardak oda sıcaklığındaki suyu dökün karamel şeker eriyene kadar biraz kaynatın.
  4. Etiemekleri dikdörtgen borcama dizin üstüne karamel şerbetini sıcak bir şekilde kepçe ile etimeklerin her tarafına eşit olacak şekilde dökün.
  5. Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem şantiyi döküp 5-10 dakika çırpın daha sonra etimeklerin üstüne döküp spatul ile düzeltikten sonra bir gece buzdolabında bekletin üzerine antep fıstığı serpip dilimleyerek servis edin.
  6. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...