6 Ocak 2014 Pazartesi

CEVİZLİ REVANİ





CEVİZLİ REVANİ

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat (karbonatı kabartacak kadar üstüne 1-2 damla limon suyu sıkın)
  • 2,5 su bardağı un
Şerbeti
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Süslemek için
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın şeker su ve limon suyunu bir tencereye alın ateşte 10 dakika kaynatıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Şeker ve yumurtayı mikserle 5 dakika çırpın zeytinyağı yoğurt ve irmiği ilave edin tekrar çırpın portakal kabuğunun rendesi ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip üstüne limon sıkın karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  4. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini dökün dilimledikten sonra üstüne iri çekilmiş ceviz serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...