11 Ocak 2014 Cumartesi

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ



KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

Malzemeler
  • 500 gr karnabahar
  • 100 gr yağsız kıyma 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
  1. Karnabaharı ayıklayıp iri parçalara böldükten sonra yıkayıp süzün.
  2. Orta boy bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağıyla kavurun ince ince doğranmış biberi ve kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin.
  3. Salçaları da ilave edip biraz daha kavurun ardından karnabaharı ekleyin suyunu ve tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...