28 Haziran 2014 Cumartesi

PASTIRMALI KAŞARLI POĞAÇA



Hayırlı bereketli sağlıklı bir Ramazan geçirmenizi diliyorum...
Sahur için benden bir öneri size pastırmalı kaşarlı poğaça kendisine eşlik eden demli bir bardak çayla harika olur.

PASTIRMALI KAŞARLI POĞAÇA

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet (42 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
İçi için
  • 200 gr pastırma
  • 150 gr kaşar peyniri
Yapılışı
  1. Unun bir kısmını yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın sütü mayayı ve şekeri koyup mayanın erimesi için parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Daha sonra zeytinyağı yumurta akı ve tuzu ekleyin ve kalan unu da azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamur yoğurma esnasında elinize yapışıyorsa bir kaseye çok az zeytinyağı koyup elinizi ona batırarak yoğurmayı deneyin,un ilave ederseniz hamurunuz sert olabilir.
  4. Yoğurma işleminden sonra kabın üstünü streç filmle kapatın,hamurun mayalanıp kabarması için ılık ortamda 1 saat bekletin.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp elinizin içinde açarak hafif inceltin bir parça pastırma ve küp şeklinde kesilmiş kaşar peyniri koyup yuvarlak hale getirin kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  6. Tepside kabaran poğaçaların üstüne ayırdığınız yumurta sarısından sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin,fırınınız çabuk pişiriyorsa kabardıktan sonra fırının derecesini 160 getirip pişirme işlemine o şekilde devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...