16 Nisan 2015 Perşembe

İNCİRLİ KURABİYE



İNCİRLİ KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı badem unu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 adet kuru incir
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
Üstü için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
    Yapılışı:
    1. Tereyağı zeytinyağı ve şekeri 5 dakika mikserle çırpın  badem unu ve nişastayı ilave edip elinizle karıştırın.
    2. İncirleri yıkayıp küp küp doğrayıp karışıma ilave edin,karbonatı ve limon suyunu da ekleyin
    3. Elenmiş un kabartma tozu karışımından azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
    4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde yuvarlayıp top yapın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
    5. Ilınınca üstüne pudra şekeri eleyin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...