1 Aralık 2015 Salı

PORTAKALLI KAKAOLU HAŞHAŞLI TATLI





PORTAKALLI KAKAOLU HAŞHAŞLI TATLI

Malzemeler
  • 1 paket tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Üstü için
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
  1. İlk olarak şerbeti yapın şeker su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar pişirin ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Tereyağı irmik yumurta ceviz içi vanilya kakao ve portakal kabuğu rendesini bir yoğurma kabında karıştırın azar azar elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yapın bir tabağa döktüğünüz haşhaşın içine atıp her tarafını kaplayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin daha sonra tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık olan şerbeti tatlıların üstlerine gezdirip 4-5 saat sonra servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...