10 Şubat 2017 Cuma

MUZLU KEK



MUZLU KEK

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı eritilip soğutulmuş
  • 3 adet muz olgunlaşmış kararmış
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 adet büyük yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
Üstü için
  • Eritilmiş çikolata
  • Toz antep fıstığı
  • Bütün antep fıstığı
Yapılışı
  1. Muzları soyup mutfak robotuna atın üzerine şekeri hindistan cevizini yumurtaları ve vanilyayı ekleyip püre haline getirin.
  2. Erittiğiniz tereyağını ilave edip karışıma yedirin.
  3. Unu kabartma tozunu,karbonatı ve tuzu ekleyip spatula ile un parçaları kaybolana kadar karıştırın.
  4. Yağlayıp hafif unladığınız kek kalıbına aktarın önceden 180 derece ısıtılmış fırının orta katında ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar 50 dakika boyunca pişirin.
  5. Keki fırından alıp kalıbın içinde yarım saat kadar soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına aktarın eritilmiş çikolata ve fıstıklarla süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...