18 Mart 2013 Pazartesi

GALETA UNLU RULO POĞAÇA

















GALETA UNLU RULO POĞAÇA

Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet (42 gr) yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
Arasına sürmek için
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında 
İçi için
  • 300 gr az yağlı beyaz peynir
Üstü için
  • 1 küçük paket galeta unu
  • 1 kase su
Yapılışı
  1. Ilık su,maya ve şekeri bir kasede karıştırıp eritin ve biraz kabarması için bekletin.
  2. Bir yoğurma kabına kabartılan maya,ılık süt ve zeytinyağını koyun azar azar elenmiş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun,eğer hamur elinize yapışıyorsa elinizi hafif zeytinyağına batırıp hamur özleşene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 10 eşit parçaya bölün,5 taneyi unlanmış tezgahta merdaneyle teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açın,açtığınız her hamurun üstünü yumuşamış olan tereyağıyla yağlayıp üst üste koyun en üsttekine yağ sürülmeyecek. 
  4. Hafif un serpip tekrar büyüterek 1 cm inceliğinde olacak şekilde açın daha sonra açtığınız yufkayı önce dörde bölün ardından her birini  tekrar dörde bölün toplam 16 eşit parça olacak
  5. Her parçanın geniş tarafına 1 tatlı kaşığı kadar beyaz peynir koyup uca doğru sarıp rulo yapın daha sonra ruloları önce suya batırın sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin,diğer 5 parça hamura da aynı işlemleri uygulayın.
  6. Tepside 1 saat kadar mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin eğer fırınınız çabuk pişiriyorsa,hafif kızarınca ayarını düşürüp birazda öyle pişirin.

2 yorum:

  1. benim böyle bir katmer poğaça tarifim var, bunu beğendiysen onu daha çok beğenirsin :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...