22 Mart 2013 Cuma

TAGLİATELLE EŞLİĞİNDE CHİCKEN STROGANOFF



TAGLİATELLE EŞLİĞİNDE CHİCKEN STROGANOFF

Malzemeler
  • 1 paket (500 gr) barilla tagliatelle makarna
  • 1 adet (yaklaşık 300 gr) tavuk göğüsü
  • 1 paket (330 gr) kültür mantarı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı tuz
süslemek için
  • 1 adet kapya (kırmızı) biber
  • 1 tutam maydanoz
Yapılışı
  1. Büyük bir tencereye su 1 tatlı kaşığı tuz ve zerdeçal koyup kaynatın daha sonra içine makarnaları atın 6 dakika haşlayıp süzün,yapışmaması için bir iki kaşık zeytinyağı döküp karıştın chicken stroganoff hazır olana kadar bekletin.
  2. Tavayı kızdırıp içine julyen kesilmiş tavukları atıp kavurun hafif suyunu çekince zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz daha kavurun.
  3. Ardından kabuklarını soyup yıkadığınız kültür mantarını ikiye bölüp ince ince doğrayıp içine ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin sarımsağını,tuzunu,baharatlarını ve hardalı ilave edip iyice karıştırın.
  5. Servis tabağına haşlayıp süzdüğünüz makarnayı alın üstüne chicken stroganoff sosunu dökün,halka şeklinde kestiğiniz kapya biber ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...