13 Mart 2013 Çarşamba

FINDIKLI KURABİYE



FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta,birinin akını üstü için ayırın
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
Üstü için
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 1 yumurta akı
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın,tereyağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş portakal kabuğunu da ilave edin.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta akına sonra fındığa batırın,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin.
  4. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin,iyice soğuduktan sonra kapaklı bir borcam tencerede saklarsanız  15-20 gün tazeliğini korur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...