30 Mart 2013 Cumartesi

ELMA,TAHİN VE CEVİZLİ RULO TATLI




















ELMA,TAHİN VE CEVİZLİ RULO TATLI

Malzemeler
  • 3 adet hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı iç harcı
  • 3 adet büyük boy kırmızı elma
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
  1. Elmaları yıkayıp soyun yarım ay şeklinde ince dilimler kesin bir tavaya şekeri ve kestiğiniz elmaları koyup suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Ocaktan almadan önce ceviz içi ve tarçını ilave edip karıştırın 1-2 dakika sonra ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Baklava yufkasını tezgaha yayın üzerine fırça yardımıyla tahin sürüp pudra şekeri serpin 3 yufkaya da aynı işlemi yapın en üstte pişirip soğuttuğunuz elmalı harcı,yufkanın her tarafına eşit gelecek şekilde yayıp çok sıkmadan rulo haline getirin.
  4. Sardığınız rulo'dan 2,5 cm kalınlığında dilimler kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin ılıkken üstüne pudra şekeri eleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...