11 Mart 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ HAVUÇLU KURABİYE






Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

HİNDİSTAN CEVİZLİ HAVUÇLU KURABİYE

Malzemeler
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane çubuk vanilya (yada paket vanilya)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
İçi için
  • 2 adet orta boy havuç 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üstü için
  • 1 küçük kavanoz portakal reçeli
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
  1. Havuçların kabuklarını soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin,şeker ve su ilave edip ocakta iyice suyunu çekene kadar pişirin kapatmaya yakın ceviz içi ve tarçın ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Eritilmiş ılık tereyağı,zeytinyağı,yoğurt ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırın pudra şekeri,çubuk vanilyanın iç kısmındaki tohumları ve kabartma tozunu ekleyin azar azar elenmiş un ilavesiyle hamuru yoğurun.
  3. Hamuru yarım cm kalınlığında hafif unlanmış tezgahta açın,açtığınız hamurdan küçük kareler kesin resimdeki gibi daha sonra bıçakla yarım cm genişliğinde verev çizikler yapın.
  4. Ortasına soğuyan havuçlu içten koyup karşılıklı iki ucu üst üste kapatıp ters çevirin kesilen yer üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin fırından çıkarır çıkarmaz bir fırça yardımıyla üstlerine portakal reçeli sürüp hindistan cevizi serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...