20 Temmuz 2013 Cumartesi

ÇELTİK KEBABI



Hayırlı ramazanlar afiyetle kalın.

ÇELTİK KEBABI

Malzemeler
  • 250 gram bonfile
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 2 adet büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet büyük boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için
  • 2 su bardağı zeytinyağı (riviera)
Yapılışı
  1. Patatesleri soyup parmak şeklinde doğrayıp tuzlu soğuk suda 1 saat kadar bekletin,bu işlem nişastasından ayırıp daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlıyor.
  2. Bonfile eti kuşbaşı şeklinde doğrayın tavayı kızdırıp etleri içine atın suyunu salıp çekene kadar orta ateşte 5-10 dakika pişirin.
  3. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın,domateslerin kabuklarını soyun,tavada pişen etin içine zeytinyağını ilave edin üstüne ince ince kestiğiniz biberleri atın biraz kavurun ardından küp küp kestiğiniz domatesleri ekleyip biraz daha kavurun.
  4. İnce ince kestiğiniz 2 diş sarımsakları da ilave edip tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
  5. Patatesleri yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla fazla suyunu alıp derin bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında kızartın,bir havlu kağıt üzerine çıkarıp fazla yağının alınmasını sağlayın.
  6. Bir kase yoğurda 1 diş ezilmiş sarımsak ve çok az tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
  7. Patatesleri bir servis tabağına alın,üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin fazla sıcak olmayan domatesli biberli et soteyi döküp etin üstüne de çok az yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. ay acıktım zaten,bu yapılır mı şimdi,bu şimdi mi görülür:)

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...