12 Temmuz 2013 Cuma

FINDIKLI ŞEKERPARE


Ramazan için iftar menüsüne bir tatlı tarifi fındıklı şekerpare hayırlı ve bereketli iftarlar,, afiyet olsun...

FINDIKLI ŞEKERPARE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5-5 su bardağı un
Üstü için
  • 1 su bardağı kavrulmuş bütün fındık
Şerbeti için
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı
  1. 5 bardak su ve 3 bardak şekeri ocakta kaynamaya bırakın kaynamaya başlayınca yarım limon suyunu sıkıp 5 dakika kaynatıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir yoğurma kabına alın,üstüne zeytinyağı,yumurta ve yoğurdu ilave edip elinizle karıştırın.
  3. Pudra şekeri,irmik ve hindistan cevizini ekleyip tekrar karıştırın elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin üstüne bir tane bütün fındık batırın.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbeti dökün,tatlı sıcak şerbet soğuk olacak ona dikkat edin ki tatlınız hamur olmasın!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...