8 Temmuz 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ RULO BÖREK



Sahur için yapımı kolay tadı enfes çıtır çıtır peynirli rulo börek,tarifi deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum herkese...

PEYNİRLİ RULO BÖREK

Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 kase zeytinyağı
  • 1 kase su
İçi için
  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üstü için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Yapılışı
  1. Maydanozu ince ince kıyıp çatalla iyice ezilmiş beyaz peynire ilave edip karıştırın.
  2. Yufkanın birini tezgaha yayın önce ikiye sonra dörde ardından sekize bölün zeytinyağını fırça yardımıyla yufkanın her yerine eşit bir şekilde sürün ardından suyu da  aynı şekilde sürüp her bir parçaya bir yemek kaşığı kadar peynirli içten koyup kenarlarını hafif içe doğru kapatıp rulo yaparak sarın.
  3. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın sardığınız börekleri suya batırıp hafif suyunu aldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin sıcak olarak tüketin daha çıtır oluyor sıcakken... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...