2 Nisan 2015 Perşembe

TAM BUĞDAY EKMEĞİ






TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Malzemeler
  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant kuru hamur mayası
  • 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
  1. 1 bardak sıcak suda maya ve şekeri karıştırıp eritin kabarması için 3-5 dakika bekletin.
  2. Unun tamamını derin bir kabın içine alın üstüne mayalı su zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın daha sonra kalan suyu ilave edip hamur haline getirip elinizi suya batırarak biraz yoğurun.
  3. Kabın üstünü streçle kapatıp 50 derece ısıtılıp kapatılan fırında mayalanmaya bırakın 40 dakika sonra elinizi suya batırarak hamurun altından alıp üste katlayarak hamuru tekrar yoğurun yine streçle kapatıp bekletin bu sefer 1 saat sonra aynı işlemi yine tekrarlayıp 1 saat daha fırında bekletin.
  4. Son kez hamuru aynı şekilde yoğurun baton kek kalıbına şeklini kolay alması için buruşturulup eskitilmiş yağlı kağıt serip hamurun yarısını kalıba yerleştirin yarım saat tekrar mayalanmaya bırakın,hamurun diğer yarısını da ayrı bir kalıpta aynı işlemi uygulayıp bekletin.
  5. Hamurun üstüne çok az un serpin önceden 220 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin daha sonra 150 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirip fırını kapattıktan sonra ılınmaya bırakın dilimleyip tereyağı sürerek afiyetle yiyin.

2 yorum:

  1. Kategorileri ve cesitleri çok beğendim. Benim için gayet güzel önderlik yapıyor. Çalışmalarının devamlı olmasını yürekten destekliyorum NERGIS

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...