22 Aralık 2016 Perşembe

ÇİKOLATA DOLGULU FINDIKLI KURABİYE





ÇİKOLATA DOLGULU FINDIKLI KURABİYE

Malzemeler
  • 200 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı yanlarına sarısı hamur için ayrılacak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un
Yanları ve dolgusu için
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık içi
  • 80 gr sütlü çikolata
Yapılışı
  1. Tereyağı ve pudra şekerini 5 dakika mikserle çırpın içine zeytinyağı ve yumurta sarısını ilave edip tekrar çırpın.
  2. Nişasta ve kabartma tozunu ekleyin elinizle karıştırın daha sonra azar azar elenmiş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamuru en az 1 saat buzdolabında bekletin.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta akına ardından fındığa batırıp baş parmağınızla hafifçe ortasına bastırın ki daha sonra çikolata koyulacak boşluğu oluşturun.
  5. Kurabiyeleri aralıklı olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyunca ortalarına benmari usulü erittiğiniz çikolatadan birer tatlı kaşığı dökün.
  7. Kurabiyeleri çikolatası donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin bir fincan kahve yada çayın yanında afiyetle tüketin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...