5 Aralık 2012 Çarşamba

KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE


Hani o çocukluğumuzda yediğimiz (eminim sizlerde yemişsinizdir.) ortası delikli susamlı bisküviler vardı ya,işte bu kurabiyeler de tıpkı onların tadında...



Kavrulmuş susam tanecikleri...


KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE

Malzemeler:
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (riviera)
  • 1 su bardağı(2yemek kaşığı üstü için ayrılacak) pudra şekeri
  • 1 su bardağı kavrulup soğutulmuş susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
  1. Susam teflon tavada yağsız bir şekilde,orta ateşte sürekli karıştırılarak kırmızı bir renk alıncaya kadar kavrulur,ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakılır.
  2. Margarin,pudra şekeri,zeytinyağı,susam birbirine karıştırılır,un kabartma tozu elenir karışıma ilave edilir yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Yuvarlak şekil verip tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 180 drc fırında pişirilir.
  4. Önceden üstü için 2 yemek kaşığı ayırdığımız pudra şekeriyle 2 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp ilk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri bununla kaplıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...