18 Aralık 2012 Salı

SOSLU RULO BÖREK



Bir dilim börek...


Herkese afiyet olsun.

SOSLU RULO BÖREK

Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
Kıymalı iç malzemesi:

  • 300 gr kıyma az yağlı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
Yapılışı:

  1. Süt,yumurta ve zeytinyağını çırpma teliyle karıştırın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yufkanın birini serin sütlü karışımdan sürün ikinci yufkayı üstüne serin yine sütlü karışımdan sürün (çok az ayırın rulo yapınca üstüne sürmek için).
  2. Önceden ısıtılmış 200 dr fırında 10 dakika pembeleşene kadar pişirin.
  3. Fırından çıkarın altındaki yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın üstünü bezle örtüp 5 dakika dinlendirin.
  4. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun içine kıymayı da ilave edin 5 dakika daha kavurun.
  5. Ateşten alıp içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin ardından baharatlar ve tuzu ilave edin.
  6. Sarıp yumuşaması için beklettiğiniz pişen yufkayı açıp,içine kıymalı içi her tarafına eşit dağılacak şekilde yayın,tekrar rulo yapıp sarın üstü için ayrılan sütlü karışımı fırça yardımıyla üstüne sürün.
  7. Sıcak olan fırında 5-10 dakika daha yanmamasına dikkat ederek pişirin.
  8. Zeytinyağında salçayı pişirin gerekirse 1-2 kaşık suyla inceltebilir siniz,1 kase yoğurda sarımsağı ezip ekleyin.
  9. Ilıkken 3'er cm genişliğinde dilimleyip servis edeceğiniz tabağa alın üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip naneyle süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...