11 Aralık 2012 Salı

ANTEP FISTIKLI KEREBİÇ



Antep fıstıklı,tadına doyulmaz nefis bir tat kerebiç...Sürpriz tatlar iftiharla sunar.






Afiyet olsun.

ANTEP FISTIKLI KEREBİÇ

Malzemeler:

  • 100 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (riviera)
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
  • 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Üstü için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
  1. 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle (gerekirse sütü yarım bardak artırın krem şanti çırpıldığında boza kıvamında olmalı) 5 dk çırparak kabarmasını sağlayın daha sonra buzdolabında bekletin.
  2. Tereyağı ve pudra şekerini mikserle 3 dk çırpın birer birer yumurtaları ilave edip 5 dk daha çırpın.
  3. Zeytinyağı,irmik karışıma eklenir azar azar elenmiş un ve karbonat ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
  4. Buz dolabında 10 dakika dinlendirin. 
  5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine harçtan koyup kapatın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin,önceden 180 dr ısıtılmış fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirin.
  7. Kerebiçler soğuyunca krem şantiyle her tarafını kaplayın,üstünü tarçınla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...