9 Nisan 2013 Salı

DULCE DE LECHE ( SÜT REÇELİ )





DULCE DE LECHE ( SÜT REÇELİ )

Malzemeler
  • 5 su bardağı süt ( pastörize olmayan )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk vanilya (opsiyonel)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Yapılışı
  1. 5 su bardağı sütü derin bir tencereye koyup kaynamaya bırakın,kaynadıktan sonra içine 1 su bardağı şekeri ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
  2. Kaynayan süte ilave ettiğiniz şeker eridikten sonra yarım çay kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı suyla çözüp onuda süte ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  3. Orta hararetli ateşte dibine tutmaması için ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin pişirme süresinin son 15 dakikasında çubuk vanilyayı bıçakla boyuna ikiye bölün içindeki tohumlarını bıçakla sıyırıp kaynayan karışıma ilave edin.
  4. Sütün bütün suyu uçup koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıp cam bir kavanoza dökün soğuduktan sonra buzdolabında saklayın.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...