22 Nisan 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK



Hafta sonu kahvaltısı için yaptığım nefis midye böreği,gerçekten çok lezzetliydi. Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek oluyor,şekliyle de farklı bir görünüm ve sunuma sahip olan midye böreği sizinde denemenizi şiddetle tavsiye ederim...


Yapım aşamasında alttaki fotoğraftan yararlanabilirsiniz.






Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

PEYNİRLİ MİDYE BÖREK

Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı su
İçi için
  • 400 gr az yağlı beyaz peynir
Üstü için
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
  1. Tereyağını eritip içine 1 bardak suyu ilave edin,beyaz peyniri çatalla ezin isterseniz içine ince kıyılmış maydanozda ilave edebilirsiniz.
  2. Yufkayı tezgaha yayın üzerine eritilmiş tereyağı ve su karışımını fırçayla her tarafına eşit olacak şekilde sürün.
  3. Daha sonra yufkayı bıçakla dört parça olacak şekilde kesin,resimdeki gibi sivri ucundan geniş tarafa doğru pile yapar gibi büzün,açık iki ucunu üst üste getirip peynirli içten koyun yanlarını hafif içe doğru katlayıp çok sıkmadan iki hamlede sarın,diğer beş yufkaya da aynı işlemleri uygulayın. 
  4. Bir kaba su koyup börekleri bu suya batırıp fazla suyunu aldıktan sonra pileli kısım üste olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,üstlerine çırpılmış yumurta ve zeytinyağını fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...